fbpx

Mecsek Szíve Glamping – Magyarszék

Öröm és boldogság látni, hogy kishazánk egyre több olyan szállással rendelkezik, amelyek stílusukat, dizájnjukat tekintve bárhol a világban megállnák a helyüket. Ilyen egyik legújabb Partnerünk szálláshelye is, amely az egyre divatosabb és ökológiailag sokkal kedvezőbb feltételek mellett felépíthető és üzemeltethető szállásformája – a GLAMPING.
Nagyon örülünk, hogy a Mecsek Szíve Glamping-et is vendéglátóink körében üdvözölhetjük!
🙂 (Szerk.)

Minden jóból egy pici 😀

Kezdjük a legelején. Látunk itt fix falakat, fából készült galériaágyat, műanyag ponyvát és sátorszövetet. Mi is ez pontosan? Épület, ház, sátor?

A Mecsek Szíve Glamping igazából minden jóból egy pici. 😀

Stabil alapra épített, erős, masszív vázszerkezettel ellátott sátorponyva borítású Geodom, melynek a belsejébe valóban fix falakat raktunk. Igyekeztünk sátor alá kialakítani egy 45 m2-es luxusotthont.


A Glamping-ről

A glamping egy új kifejezés itt Magyarországon, ezért kérünk Titeket, hogy mutassátok be a Ti értelmezésetekben.

A GlamPing kifejezéssel mi is nem olyan rég találkoztunk először, két angol szóból ered a glamour és a camping szavak összeolvadásából, jelentése: luxuskemping. A sima kemping előnye egy szállodával szemben, hogy a vendég közel kerül a természethez egy szabadabb érzést kap. Viszont bizonyos kényelemről le kell mondania. A GlamPing esetén megmarad a kényelem és a természetadta közelség – ilyen a Mecsek Szíve Glamping.

Miért pont ezt a szállásformát választottátok?

Úgy gondoljuk, a mai rohanó világban az emberek nem tudnak elég időt tölteni a minőségi feltöltődéssel, zajos, zsúfolt városokban élnek távol a valódi természettől. Ezért szerettünk volna egy egyedi, különleges szállást létrehozni egy számunkra is gyönyörű, csendes helyen.


Különlegeset alkotni a Mecsekben is

Miként kerültetek közel a vendéglátáshoz? Mi adta az alapötletet, hogy ezen a területen kezdjetek vállalkozásba?

Komlón, ahol jelenleg is élünk a belvárosban van már egy kis apartmanunk, ez a komlói kis szállás szerettette meg velünk igazán a vendéglátást. Öröm találkozni a hozzánk látogató vendégekkel, beszélgetni velük pár szót, mindenki más céllal érkezik, de ilyenkor jövünk rá igazán milyen különleges helyen is élünk. Ezért szerettünk volna egy még különlegesebbet alkotni.

Ez a főállásotok vagy számotokra is egy üdítő kikapcsolódásként meglévő mellékzönge?

Mindketten más területen dolgozunk a férjemmel, így nekünk ez valóban egy mellékzönge. Jól is esik ilyenkor elszakadni kicsit a megszokott munkánktól. Minden érkező vendég fogadásra lázasan készülünk, mintha a saját otthonunkba várnánk Őket. 🙂 


A nyugalom szigete

Hogyan kapcsolódtok Magyarszék községéhez? Hogy esett erre a vidékre, településre a választásotok?

Férjemmel mindketten Komlón születtünk és azóta is itt élünk. Sokfele jártunk már, de mégis minden alkalommal, amikor hazatérünk jó érzés tölt el, amikor meglátjuk a Mecsek hegység dombjait, számunkra megunhatatlan. Úgy gondoljuk, szerencsések vagyunk, hogy itt élhetünk. Bármelyik évszakban csodálhatjuk a környéket, mindnek megvan a maga szépsége. Ezért is kerestünk a lakóhelyünk közelébe egy nyugalomszigetet, így esett a választásunk Magyarszékre.

A képek alapján egy domb, egy kisebb hegy tetején található a glampingetek, amely pompázatos panorámát nyújt a vendégek számára? Mennyire volt tudatos ez a választás?

Sok szempontot mérlegeltünk és az elsődleges a megfelelő hely kiválasztása volt. Lényeges volt a kilátás, a nyugalom, csend, ezek mind-mind elengedhetetlenek a megfelelő kikapcsolódáshoz. Több mint egy évig kerestük a környéken a megfelelő helyszínt, lényeges volt, hogy ne sűrűn lakott övezet legyen, távol legyen a forgalmas főúttól, de mégis bárki számára könnyen megközelíthető és a pazar kilátást semmi ne gátolja.


Letesztelt szélsőségek – Mecsek Szíve Glamping

Ugye tudjátok, hogy elkerülhetetlen a kérdés: Mi helyzet az időjárással? Extrém meleg, szél, eső, vagy téli idő esetén milyen a hangulat és milyen megoldásaitok vannak ezek velejáróinak kellemesebb megélésére, kivédésére?

Maga a felépítmény kialakítása is olyan, hogy erős szélnek, nagy hónak könnyedén ellenáll. A sátrat belső szigeteléssel láttuk el, ettől függetlenül a meleg és a hideg érezhetőbb, mint egy rendes háznál. Hűtő-fűtő klímával van felszerelve, hogy a megfelelő komfort télen és nyáron is jó legyen. Mivel nem tudtunk tanácsot kérni senkitől se, hogy mire lehet számítani, egy ilyen sátornál, ezért saját magunk szoktuk tesztelni, milyen is egy glampingezés a Mecsek szívében. Az első ilyen élmény alkalmával éjszaka 0 fok volt kint, de bent szerencsére a klíma fűtés nagyon jól hozta a tőle elvártakat, így egyikünk se fázott és hihetetlenül jót aludtunk. Tűzrakóhelyet alakítottunk ki, mely kellemes hangulatot tud teremteni a nyári estéken. Igény esetén jakuzzi is rendelkezésre áll, készültünk szabadtéri játékhoz tollasszettel, függőággyal, de ha mégis közbe szól az eső, akkor bent társasjáték várja a vendégeket.


Mecsek Szíve Glamping – Programok – Mindenkinek saját igénye szerint

Meséljetek kicsit a vidékről, látnivalókról és ajánljatok, kérlek pár programot, amelyek az itt töltött időt még szebbé, emlékezetesebbé teszik.

Számos túraútvonal van a környéken, akár a Mecsekpölöskei horgásztóhoz is ellehet kirándulni vagy a Mánfai római katolikus templom is meglátogatható. Ha valaki csak fürdőzésre vágyik, akkor nekik ajánljuk a Magyarhertelenden található Termálfürdő és Szaunaparkot. 11 km-re található a Mecsextrém Park, ahol erdei bob pályán csúszhatunk, különböző nehézségű kötélpályán mászhatunk így egy egésznapos aktív program szervezhető ide. Pécs sincs messze itt a TV torony, Állatkert vagy akár a csodás belváros sétáló utcáira is érdemes időt szánni. A Mecsek Szíve Glamping weboldalán számos szép és izgalmas látnivaló helyszínt sorolunk fel, de minden vendéggel érkezéskor át is beszéljük, hogy melyik éttermeket érdemes kipróbálni, saját igényüknek megfelelő aktív vagy passzív pihenési ötletet helyszínt javaslunk.