fbpx

Élménybeszámoló – Bükk Penthouse: P Parádé!

Bükk Penthouse – Prémes Prémium Premisszák. Imádom az alliterációt – repdes a szívem, hogy most végre egy élménybeszámolónál is alkalmazhatom, hiszen ez az egyik kedvenc irodalmi formulám. Képes lennék addig itt ülni, míg az összes stílusos P-betűs szót megtalálom, amely leírja azt az egyedi stílust, amelyet a Bükk Penthouse látogatása során tapasztaltam.


Pimaszul Profi

Míg az utazásra készülünk nézegetjük a szálláshelyünk piktúráit. Vajon milyen érzés ragad magával, amikor belépünk? Egész úton arról beszélgetünk, hogy a képeken annyi infót láttunk eddig, hogy félő mindent ellőttek a profi fotósok, és a képi hatások mellett karcsú lesz a valós látvány. Nos, be kell vallanunk, hogy itt bizony pofára estünk. Zseniális az összhang. Minden apró dekorációs részlete pont oda illik, ahol éppen van. Pedig a priorizált elemek külön-külön inkább lennének mosolyt keltőek. Egy bútorboltban ezek lennének az elsők, amelyekre a gyermekeink azonnal két kézzel mutogatnának. Itt azonban olyan csodás összhangban vannak egymással, hogyha kivennénk egyet is közülük, azonnal hiányérzetünk lenne. Ismétlem önmagam: Profi. Mérhetetlenül profi munka. A színek, a formák és az anyagok is. Találunk itt bőrt, szőrmét, téglát, üveget, kérges és bútorlapban elrejtett fát, gumit, és vasat is – ez utóbbiakat egy motorszerű asztalkánál. Mindez egymás mellett, egymást támogatva: Perfect!


Praktikus Penthouse Pompa

Az egészben az a legüdítőbb, hogy ez a stíluskavalkád mindemellett végtelenül praktikus. Praktikus és kényelmes. Pont ott van a puff, ahol pihentető érzés lebegtetni a papucsos tappancsainkat. Ha főzni vágynánk a teljesen felszerelt konyhában, akkor is a részei vagyunk a nappalinak és párunk, piciny porontyunkkal az ölében is mellénk csüccsenhet a bárszékek kényelmét élvezve. A belvárosi lakásban szakaszolva különböző relaxpontokat találunk. A nappali kanapéja és az extravagáns tehénbőr ülőalkalmatosságok központi energiákat adnak át. Pár lépésnyire a hálóba érünk, ahol pillekönnyű rezgéseket átélve álmodhatjuk legszebb álmainkat. De itt még nincs vége, hiszen még mindig van egy speciális helyisége üdülőotthonunknak. Ez a szoba egyszerűen beszippantja az embert. Könyvért kiáltok – Ide veled Büszkeség és Balítélet; Ide veled Vörös és Fekete; Ide veled Shakespeare összes!


Penthouse for Placebo

Olyan boldog vagyok, hogy itt lehetünk. Ez egy nehéz kimerítő év, és sok-sok nehézség, betegség kerülgetett minket. Párommal pihenésre van szükségünk és valamire, ami kihúz a sok fejfájós szürkeségből. Kilépünk a tetőtéri teraszra, ahol ragyogó napsütés fogad. Ez a príma percepció még inkább kitágítja a pórusainkat, amelyeken keresztül végre elegendő levegőhöz jutunk. Felszabadító érzés, ahogy egyre több oxigén robban be a tüdőnkbe. Magyarország északi pólusán vagyunk, a bükki fákat látva szó szerint megelevenedik a fotoszintézis. Most hirtelen az összes családtagunkat, szerettünket idevarázsolnám erre az óriási karzatra, hogy együtt élvezhessük ezt a peaceful pillanatot. Kell a fenének bármilyen gyógyszer; nem kellenek az oltások, és az orvosi kencék! Ez a Penthouse maga a Placebo, amely meggyógyítja a lelket.


Pizza, Kávé, Világbéke

Az utazás és ez a sok hatás, amely az érkezéskor ért olyan intenzív, hogy az első délutánunkra és esténkre nem szervezünk semmi extra programot. Viszont, ha már a belvárosban vagyunk sétálhatunk egy jót. Miskolc történelmi város, amely látszódik is. Sokat megélt utcái és még többet látott és láttatott ablakai bárcsak mesélni tudnának. Valószínű megértenénk milyen Borsodinak lenni, és honnan fakad a büszkeség, mely oly sok itt élő, vagy innen elszármazott emberben ott lakozik. Szállásadóink programokkal és ajánlásokkal is segítenek minket. Így találunk rá a Pizza, Kávé, Világbéke nevű Pizzériázóra. Családi vállalkozásként működik, mely országosan több városban is fellelhető valamilyen formában. A miskolci sétálóutca egykori kereskedőházának otthont adó Weidlich-palotában található üzlet pizzája tökéletes ízekkel gazdagítja utazásunk első estéjét.


Pihe – Puha – Penthouse Pihenő

Lesétálva telt bendőnket visszatérünk apartmanunkba. Holnapra kirándulást tervezünk, így a háló vonzásának nem állunk ellen. Szinte belehuppanunk, belesüppedünk a pehelykönnyű paplan és párnarengetegbe – megszámoltam: csak az ágyban 8 párna van. Díszpárna, nagypárna, kispárna, ölelős párna, és egy hengerpárna, de ezt ne kérdezd mire való… ez csak úgy van. 😀

Úgy ébredünk, hogy azt sem tudjuk hol vagyunk hirtelen. Teljes kómában aludtunk mindketten. Én szerintem meg sem mozdultam, úgy tűnik ugyanabban a pozícióban vagyok, ahogy elnyomott az álom. Ezt nevezzük totálisan pihentető alvásnak. Teljes erőnkhöz már csak egy jó kávé hiányzik. Páratlanul prózai pillanat a teraszon elszürcsölni kedvenc italunkat kedvenc bögrénkből.


Papucs le, Pantalló fel – Panoráma jövünk!

Szállásadóink rengeteg programmal és előre szervezett túrával állnak rendelkezésünkre. Ajánlataik könnyen elérhetőek, hiszen saját Bükktől a Zemplénig honlapjukkal és részletes tájékoztatóval adnak információkat a lehetőségekről. Mi ez esetben a saját fejünk után megyünk, de jó szívvel ajánljuk ezeket a túrákat is.
Bükk Penthouse szállásunk teraszáról is jól látható első úticélunk az Avasi Kilátó. Útközben megállunk Miskolc ékkővénél az Avasi templomnál. Magyarország egyik legjelentősebb késő gótikus műemléke ez. Miskolc egyik szimbóluma, ahogy a mellette álló masszív harangtorony is. A kilátó csodás panorámával gyönyörködtet minket. Az egész építmény 72 méter magas, és kissé ijesztő érdekessége, hogy a felső antennák kilengése akár 45 cm is lehet. Ez a tudat szerencsére nem veszi el a báját a környezetnek, amely 180 fokban tárul elénk a 10 méter magasan lévő kilátóteraszból. Egészen menő érzés, amikor meglátjuk a szálláshelyünk teraszát. Szóval nemcsak onnan látni ide, hanem viszont is működik a látvány – minő kölcsönhatás.


Puffadás és püffedés

Amikor csak tehetjük megállunk enni egy jót. Ebből merítünk erőt a további programjainkra. Szintén ajánlás útján meglátogatjuk a Végállomás Bistro & Wine éttermet, ami elsőre jó ötletnek tűnik. Az étlapot átfutva bátrak vagyunk és rendelünk: Savanyúkáposztás, tejfölös bükki- vadmalac raguleves, hozzá erdei gombákkal töltött pirított sertésdagadó, sült paprikás burgonyatekercs, fermentált sütőtökös káposztával. Az egy dolog, hogy már a raguleves is bőven elég lett volna, de az ízekkel teljesen megtelik a szánkon kívül az egész lényünk is. Mennyiségben szinte minden ételt kétfősnek is mondhatnának, amiket az asztalokon látunk. Na, már most, a gombás dagadó, krumplival és káposztával minden csak nem kirándulás barát. A mennyei falatok bekebeleznek minket, ahogy mi is őket. Ó, Te jó ég! Már leírni sem bírok egy ételnevet sem, mert rögtön elönt az az érzés még most is visszaemlékezve, amit ott éreztünk. (A szerk.) Ahogy egy jóétkű drága barátunk mondaná: “Széttüffedés!”. Röviden: Piszkosul parádés ízvilág orbitális mennyiségben – ne hagyd ki, de légy okosabb, mint mi. 


Előnyök és hátrányok: Program újratervezés

Mivel ilyen jóllakottan képtelenek vagyunk folytatni túra programunkat visszatérünk a Bükk Penthouse-ba. Így van szerencsénk megtekinteni vendéglátóink másik szálláshelyét is a Zemplén Terrace-t, amely ugyanabban a lépcsőházban található, mint a Bükk Penthouse. A két ingatlan egészen más stílusú mégis hasonló a hangulata. Ismét telitalálat az enteriőrt illetően. Itt is egy igencsak kellemes méretű terasz található, egy csinos háló, valamint egy teljes értékű nappali konyhával. Favoritom a nappali fala! 🙂 Ismét eszünkbe jutnak szeretteink. Míg mi fent a Penthouse-ban, addig ők itt is kényelmesen elférve, együtt tölthetnénk egy pompás hétvégét. Erre jó lenne sort keríteni. Legközelebb e szerint intézzük a szállásfoglalást. 😉Pulzáló Pezsgetés

Felérve a szállásunkra örömmel konstatáljuk, hogy gyönyörű időnk van. Ha már a túrát elvetettük, hát élvezzük a hely adta lehetőségeket. Ilyen a tetőtéri teraszon található panorámás jacuzzi. Selymes pezsgésével és pulzáló hullámzásával ellazítja testünket. Talán jobb is, hogy így alakult. Sokkal inkább van most szükségünk kiadós semmittevésre, mint fárasztó sétákra. A környék szépségeit innen is megcsodálhatjuk, és mosollyal az orcánkon tekintünk a kilátóra, ahol délelőtt még mi magunk is ténferegtünk.

Beesteledve még mindig kissé eltelve vacsora helyett csak egy sütire vágyunk. Természetesen erre is kaptunk javaslatot házigazdáinktól. A Desszertem cukrászda melegségével nagyon jó érzéseket kelt bennünk, süteményeik frissek és ízletesek.

Egy cseppnyi császkálás után megtérünk hajlékunkba, ahol ismét engedünk a háló hívó szavainak. Alig pislákoló pilláink pillanatok alatt lecsukódnak.


Pirkadat, Pára, Pá

Reggel pirosan pozsgás pofival és kipihentségünkből fakadó derűvel készülődünk a hazaútra. Sok élmény fért bele ebbe a pár napba, pedig nem is toltuk túl. Párás tekintettel bezárjuk az ajtónkat és búcsút intünk: Pá Penthouse, Pá! 🙂