fbpx

Zselicvölgy Szabadidőfarm – Hajmás

A lényegre törekedve

“Mikor egy interjúra tervezünk, sok apró részletet figyelve kell felkészülnünk. Ha valamiről írunk, akkor a témából, ha egy valakiről, akkor az intrejúalanyból illik felkészülni. Nos, most sem volt ez másként. Célunk körbejárni a Zselicvölgy Szabadidőfarmot, amelyben a tulajdonos segít nekünk. Amire nehéz felkészülni az az, ha az interjúalany rutinos kommunikátor és nagyon jól tudja mikor-mit és miről kell nyilatkoznia. Ez a tudatosság tükröződik vissza a hajmási vendéglátó komplexum egészén. Eredetileg 13 kérdésünk volt, amit simán lehoztunk 10 válaszból.” 😀 (Szerző)


Zselicvölgy Szabadidőfarm – A kezdetek

Az aktív és a passzív pihenés mekkája ez a központ, ahol olyan sok kikapcsolódási lehetőséggel találkozunk, hogy egy ilyen bemutatkozó blogban nem is tudjuk mindet bemutatni. Nem is teszünk erre kísérletet. Helyette csevegésre invitáljuk vendéglátóinkat:
Mi vezérelt Titeket a vendéglátás területére és mikor?

A vendéglátás mindig is az életünk része volt valamilyen formában. Korábban édesanyámnak kávézója volt, illetve én is vendéglátó szakon végeztem tanulmányaimat (tulajdonos). 2006-ban megvásároltuk a területet, mely ma otthont ad ennek a farmnak, addig kizárólag a család használta a területet, illetve a farm felett található villát.
2013-ban fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy ezt a csodálatos helyet és ezt a lenyűgöző panorámát szeretnénk másokkal is megosztani. Eleinte kicsiben indult, és végül kinőtte magát a ma látható Zselicvölgy Szabadidőfarmra, mely a vendégek előtt 2016 decemberében nyitotta meg kapuit.

A Zselicség Somogy megye gyöngyszemei közé tartozik. Miért pont itt hoztátok létre a farmot? Már adott volt a hely, vagy tudatos választás alapján került minden erre a völgyre, amely mint a nyugalom szigete pihen a dombok, hegyek között?

Amikor a család először járt ezen a helyen, egyből magával ragadott minket a környezet, a kilátás, az, hogy a várostól ugyan 20 perce található, de mintha egy más világba cseppenne az ember. Távol a város zajától, gyönyörű zöld környezetben nyugalomra talál. Nem tudtunk szabadulni ettől a csodálatos közegtől, egyből bele szerettünk, így megvásároltuk ezt a területet. Sokáig – ahogy említettem is – nem volt itt más, csak a nagy terület, az állatfarm és a villa. Utána kezdett kiépülni abszolút saját tervezésként/ötletként.

Egy mintagazdaság is található a farmon. Lehet, hogy ez volt előbb és e köré épült minden más?

Igen, először a gazdaság volt meg a domboldalon található villa mellett, ezután kezdtük kialakítani a most látható komplexumot.
A mintagazdaságunkra méltán lehetünk büszkék. 130 db 100% tiszta vérvonalú Charolais francia húsmarhánk van, ezzel törzstenyészet vagyunk.
Vágóponttal is rendelkezünk, ahol a sertéseket feldolgozzuk, melyek húsa felkerül az étterembe. Marháink húsát is az étteremben dolgozzuk fel. Ezen felül csirkék, kacsák és libák találhatók farmunkon.
Díszállatként megtalálható nálunk a ló, szamár, póni, páva is.


Csupa meglepetés és titok

Mekkora területen fekszik a park és mik a további tervek? Itt megállni vagy fejleszteni tovább?

80 hektáron fekszik a farm, melyből nagy része legelő, ahol az állataink vannak. A fejlesztés folyamatos, mindig vannak új tervek, mind szolgáltatás, mind pedig terjeszkedés tekintetében, de ez maradjon meglepetés. 😊

Tenisz, bowling, darts, horgászat, futball- és röpladba, minigolf. Miért pont ezek a tevékenységek, sportlehetőségek jelentek meg a farmon és milyen ötleteken gondolkodtok a Zselicvölgy Szabadidőfarmon mostanában?

Mindenképpen szerettünk volna olyan aktivitásokat hozni a farmra, amik kielégítik azok igényeit is, akik az aktív pihenés kedvelői és azokét is, akik passzív pihenést részesítik előnyben. Bowling termünkben 2 pályás bowling található, darts, csocsó, biliárd, karaoke gép. Ez a helyszín közkedvelt a céges- vagy családi rendezvények helyszíneként is. A fedett teniszcsarnokunkban található Teqball asztal is, valamint ping-pong asztal.
Nyári időszakban a tavon van lehetőség vízi biciklizni is, valamint SUP-ot bérelni. Kerékpárbérlésre is biztosítunk lehetőséget, mellyel be tudják járni a vendégek a Zselic gyönyörű tájait. Gyermekek részére 12 éves korig május-szeptember között van lehetőség gokartozni is, mely nem meglepő módon minden gyermek kedvence.
Mindig törjük a fejünket, hogy mivel lehetne a farm tevékenységeit bővíteni, de ez is még maradjon egy kicsit titok.
😊


Természet, Túrák, Vadászat

A környék vadállománya is kiemelkedő. Vadásztatással is foglalkoztok, vagy ennek közvetítésében tudtok-e segíteni?

A Zselicvölgy Szabadidőfarm vadásztatással nem foglalkozik, viszont a a hozzánk érkezőket átirányítjuk a Sefag Zrt.-hez, akik segítenek nekik a vadászatuk leszervezésében. Mi a szállást, illetve a cateringet biztosítjuk, melyet igény esetén területre is kiviszünk a vadászok részére.

Ha már túra, akkor hegyvidék… Milyen túrázási lehetőségeket rejt a környék? Milyen egyedi élményekkel gazdagodhatnak az Egyedi Szállások vendégei?

Csodálatos túraútvonalakat rejt magában a Zselic. Akár gyalog akár kerékpárral. Nem messze tőlünk található a Csepegőkő vagy épp a Mésztufa hasadék. Vadászati szezonon kívül (március-augusztus) az erdő is látogatható, mely csodálatos arcát mutatja az arra kirándulóknak.

Tőlünk kb. 10 km-re található a Zselici csillagpark, ahol megcsodálhatjuk a csodálatos csillagos zselici égboltot. Különböző vetítések és előadások is vannak, mely egy kötelező program a Zselicbe ellátogatóknak. Az 54 fő befogadására képes planetáriumban oktatások, előadások, foglalkozások, kiállítóterem és ajándékbolt is megtalálható. Az épület belsejét úgy alakították ki, hogy egy teljesen idegen, holdbéli tájra repítse a vendégeket. Mellette található egy kilátó, melyről belátható a csodálatos Zselic. A multifunkcionális építmény 25 méter magas, fa szerkezetű, amihez 5 db információs bemutató pont és éjszakai túra útvonal, csillagösvény, vezet. A csillagút mentén a látogatók a környék építészeti, táji jellegzetességeit, értékeket, és a csillagok világát ismerhetik meg. A kilátó létrehozásának célja, hogy szabad szemmel is látható égboltot tárjon az ideérkezők elé. Egy csigalépcső vezet az ötödik, azaz a legfelső emeletre, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik Zselicre, tiszta időben a Balaton-felvidék tanúhegyeire, a Mecsekre és a horvátországi Papuk-hegységre.


Minden igényt kielégítő rendezvényközpont

Nem mehetünk el a sokoldalú vendéglátás mellett, amelyet a Zselicvölgy Szabadidőfarm kínál. Rendezvények, esküvők, csapatépítő alkalmak is rendszeresen zajlanak nálatok. Milyen korán kell gondolkodnunk, ha egy-egy ilyen alkalomra szeretnénk igénybe venni a szolgáltatásokat?

Büszkén mondhatjuk, hogy farmunk híre már nagyon sok helyre lejutott, az ország minden tájáról, sőt külföldről is érkeznek hozzánk rendezvényre/esküvőre, vagy csak épp pihenni. Az idei évben május-szeptember vége közötti szezonban, már igen korlátozott számban állnak rendelkezésre helyek, esküvőt már nem tudunk vállalni szombati napokon, teltházunk van. Jelenleg már csak pénteki nap van szabad, az is csak kis számban. Csapatépítők, meetingek általában október és május közt zajlanak, arra az időszakra is számos előfoglalásunk van már. Így, aki a nagy napját szeretné nálunk megvalósítani annak érdemes már most 2023-ra foglalni, hogy az elképzelései szerint találjunk neki szabad időpontot.

A’la carte éttermünk mellett nagyon felkapott bowling termünk is. Aki eljön éttermünkbe nagy valószínűséggel bowling szolgáltatásunkat is igénybe veszi, így érdemes időben foglalni. Főleg a hétvégék és ünnepnapok telt házasak a teremben szezonon kívül, szezonban, amikor is szállodánk is telt házzal üzemel elengedhetetlen az előzetes időpontfoglalás.

Különtermeink is igen közkedveltek vendégeink körében, legyen szó egy születésnapról, egy családi/baráti összejövetelről szeretnek elvonulni, ahol kizárólag ők vannak. 3 rendezvénytermünk közül az alábbiak igazán kedveltek:
Bowling termünk ugyanis azon felül, hogy különterem, plusz szolgáltatást is nyújt a vendégeknek. Igény esetén az étkezést is meg tudjuk oldani itt.
Vadász termünk max. 35 fő befogadására alkalmas, mely egy csodálatos családias hangulatú terem, közepén cserépkályhával, teraszáról pedig lélegzetelállító látvány tárul elénk a farm tavára.
Borkupola termünk egy max. 150 fő befogadására alkalmas terem, mely 90.000 db téglából épült csodálatos terem, amely az esetek nagy részében esküvőknek biztosít helyszínt, de nagyobb céges rendezvények lebonyolítását is vállaljuk ebben a teremben.


Egyszerre több különálló rendezvényt is le tudtok bonyolítani?

Mivel mind a 3 rendezvénytermünk külön áll egymástól, így a bowling teremben, vadász teremben és a borkupolában is tudunk egy időben rendezvényt lebonyolítani, viszont fontos megjegyezni, hogy szertartással egybekötött esküvőt egy napon csak egyet vállalunk. 😊


Mit kínáltok azok számára a Zselicvölgy Szabadidőfarmon, akik elbújni szeretnének kicsit a világ elől, mégis épp rendezvényetek van az adott időpontban, amikor valaki pihenni vágyik hozzátok?

Mivel a rendezvénytermek java részt távol vannak az étteremtől/wellness részlegtől és a szállásrészlegünktől, így úgy gondoljuk, hogy Ők is megtalálják nálunk a számításaikat, viszont természetesen akaratlanul is előfordulhat az, hogy érzékelnek, valamint az itt zajló eseményből. Foglalásukkor mindenképpen jelezzük feléjük, hogy az adott időpontban rendezvényre kell számítani a farmon, hogy ne érje őket ez váratlanul, vagy épp kellemetlenül.


Nagy lélegzetvétel… Erről a helyről konkrétan útikönyvet lehetne írni, olyan sokoldalú és oly sok látnivalót rejt a Szabaidőfarm és a vidék is. Egy ilyen blogban képtelenség írni mindenről, így búcsúzóul csak annyit mondhatunk:
Aki nem hiszi, járjon utána!
… és persze foglaljon időben az Egyedi Szállások segítségével. 😉