fbpx

Valoné – Villány

Bepillantás a kulisszák mögé

Kérnénk egy rövid bemutatkozást a bevezető szöveg megírásához: Kik a tulajok? Kik a megálmodói a Valoné apartmanháznak? Kitől származik a szállás ötlet, és mi az álom megvalósulásának a története? (Ha van) 🙂

Először is, köszönjük a lehetőséget Nektek! 🙂

2015 májusában ismerkedtünk meg a férjemmel, Villányban. Rengeteget jártunk ki a Jammertál-dűlőbe egy meglévő kis présházunkhoz, romantikáztunk a naplementében, boroztunk, buliztunk a családdal, barátokkal és megszámlálhatatlan estét beszéltünk át arról, hogy ezt a miliőt át kell élnie másnak is! 2017-ben egy márciusi napon Édesapám hívott, hogy megvette nekünk a szomszédos „présházat” a meglévő ház és terület mellett. Természetesen az ő elképzelése az volt, hogy majd közösen használjuk például családi mulatozásra … ☺Ez így is volt egy darabig, végül 2018 szeptemberében kezdtünk neki a munkálatoknak, amin már a kezdetektől ötleteltünk, hogyan tudjuk átalakítani vendégháznak. 2019 nyár végén már majdnem kész volt a ház, szerettük volna az egész családnak és a barátainknak is átadni ezt a különleges életérzést, amit a természet és a számtalan szőlősor ad, ezért a férjem 30. szülinapjának is helyszín adott egy csodálatos meleg augusztusi napon. Aztán 2019 októberétől megnyitotta kapuit, az általunk megálmodott VALONÉ szálláshely.

Tulajdonosok pedig ketten a férjemmel vagyunk, Takács Attila és Takács-Günzer Gina


Kérdéseink sem maradhattak válaszok nélkül

A Valoné apartmant ki építette és/vagy milyen múltja van az épületnek? Van esetleg köze a borászathoz?

Maga az épület adott volt, padlással, illetve egy traktor tárolóval, valamint tartozott hozzá egy 0,1 ha szőlő terület. Az alapterületén semmit nem változtattunk, a padlásteret alakítottuk át, az emeleten található 2 hálószoba.

Miért épp Villányra, és annak borvidékére esett a választás? Volt valami személyes indíttatás, például nagy borkedvelők vagytok, vagy szeretnétek ezt a mesterséget jobban megismertetni az emberekkel?

Természetesen borkedvelők vagyunk, a név kötelez. 🙂 A családom Villányi, én is itt nőttem fel e csodálatos borvidéken. Néhány éve már a Főváros mellett élünk, de minden szabad időnket Villányban töltjük.

“A Férjem maga a Pinterest” 🙂

Míg a szállás alsó szintje a praktikusságot és letisztultságot tükrözi, addig a fenti emelet nagyon meghitt, otthonos hangulatot áraszt magából. Milyen szempontok szerint lettek kialakítva a belső terek? Honnan merítettetek ötleteteket?

Férjem maga a pinterest 🙂 rengeteg ötlete van mindig, mindenről!  A Valoné minden centiméterét Attila tervezte át, a belső tereket pedig együtt álmodtuk és valósítottuk meg. Törekedtünk arra, hogy kényelmes, otthonos legyen, mégis több egy szimpla háznál. Fontos volt számunkra, hogy minden vendégünk otthon tudja érezni magát, azt gondolom, hogy sikerült a kitűzött cél, több visszatérő vendégünk van, akik imádják mind a négy évszak arcát.  


Wifi, légkondicionált szobák, síkképernyős tv, jakuzzi: nem bíztátok a véletlenre, hogy teljes körű benti kikapcsolódást kaphassanak a vendégek, akár egy hirtelen jött vihar esetén sem! Mennyire volt fontos, hogy vidéki fekvése és beállítottsága mellett modern felszereltségű legyen a ház?

Igyekeztünk minden szükséges dologgal felszerelni a házat, de szándékosan nem alakítottunk ki pl. főzési lehetőséget, számtalan szuper étterem van a villányi borvidéken.


Szőlő + Bor = Romantika = Valoné

Mit gondoltok, a végeláthatatlan szőlősorok és a borkóstolások akarva akaratlan is romantikusssá alakítják az érkező párok kikapcsolódását?

Pontosan ez volt a cél, a vendégház megálmodásánál! Ezt mindenkinek át kell élnie! Nagy örömünkre, szolgál, hogy már 3 lánykérés helyszíne is lehettünk!

A házhoz nagy füves terület és saját parkoló is tartozik. Van valamilyen elfekvőben lévő ötlet a közeljövőben a terület praktikus kihasználására?

Természetesen van! Jelenleg további, nagyon egyedi szálláshelyek kivitelezésén dolgozunk, de teljesen eldugva a Syrah ültetvényünkön, ami a meglévő ház felett helyezkedik el.

Található egy kisebb házikó a telken, ezt is használatba vehetik a vendégek?

A Valonéhoz tartozó telken még 2 ház található, pontosabban egy ház és egy présház. Az utóbbi átalakításán dolgozunk! Szeretnénk vendégeink részére egy vendéglátó pincét kialakítani, ahol közösen tudnak borozni, ahonnan csodálatos panoráma tárul eléjünk a Szársomlyó-hegy látványában.

Villány és látni-, kóstolnivalói a’la Valoné

Elsősorban a villányi történelmi pincesort, ahol egymásba érnek a pincék, számtalan helyen tudnak borozni és érkezni a hozzánk érkező vendégek! Ezenkívül a Szársomlyó-hegy lábánál található szoborpark szuper kirándulási program, akár biciklivel, amit a városban is tudnak bérelni.

Villányiként az én személyes kedvenc helyem, az Ördögárok dűlő, pazar kilátással az év minden napját! Néhány pincészet biztosít Ördögárok túrát a Villányba érkező turistáknak, családi pincészetünk (Günzer Tamás Pincészete) például traktoros ördögárok kalandtúrát szervez, a dűlő tetején közös koccintással!

Közeli városok, ahol szintén számtalan látnivaló van: Siklós, Harkány, Máriagyűd, Pécs.Búcsúzóul egy gondolat az Egyedi Szállásoktól: Minden élmény, melyet utazásaink során átélünk egyszeri és megismételhetetlen… Egyedivé viszont az válik, amelyben megtaláljuk kicsit önmagunkat, melyhez segítséget azok a vidékek, és szállások adnak, amelyeknél azt érezhetjük: “Ez nekem lett teremtve, Ez az én világom.”
Találjátok meg Ti is ezeket a felejthetetlen pillanatokat Egyedi Szállásainkon töltött pihenéseitek alkalmával.