fbpx

Nádfa Apartman – Dunasziget

A természet magával ragadó ereje és egy külsőleg speciális dizájn, belül pedig minimalista építészeti remekmű találkozása olyan energiák ötvözete, amely legyőz minden zakatoló és zaklató hétköznapi fájdalmat, fáradalmat. Már a képek is meggyőző erejűek, amiket csak tovább erősít minden további videós, és verbális kiegészítés – Nádfa Apartman. De kik és milyen energiák állnak e dunai Szigetközben megbújó csodahely mögött? (Szerk.)

Kapcsolatot teremteni

Azért imádjuk az ilyen cikkeket, blogokat, mert megismerhetjük az alkotókat, akiknek mentális és fizikai ereje kiárad minden vendégre, akik bebocsátást nyernek olyan minőségi és Egyedi Szállásokba, mint a Nádfa Apartman. Meséljetek kicsit magatokról! Mi indított el Titeket a turizmus irányába?

Sok- sok évvel ezelőtt autentikus nádtetős paraszt házakat építettünk a Szigetközben, jellemzően vízparti telkekre. Ez egy nagy szerelem. Megtalálni a megfelelő telket, meglátni a félig erdős, félig bozótos, susnyás, elhanyagolt területeken a lehetőséget, mit rejthet magában, elképzelni a csodát. Ez az alkotó folyamat a  tereprendezéssel kezdődik. Már ekkor látni kell a lakóház méretét, elhelyezkedését, tájolását. Mindezek figyelembevételével meghagyni az egészséges fákat, bokrokat, hogy megfelelő árnyékot adjon a nyári hőségben.

Belehelyezkedni a leendő tulajdonosokban, hogy az Ő érzékeivel lássuk a teret, hogy minden a legoptimálisabb legyen. Így, csakis így kerülhet minden a tökéletes helyre. Így lesz összhangban a padlóburkolat a konyha, a fa mintázatával, a kemence cserép díszével, színével, az ebédlő asztal letisztult formájával, anyagával. Csak a szépség és az összhang számít, semmi más.

Ennek a munkának már több mint 10 éve vége. Éreztem, hogy valamit kéne csinálni, hiányzott valami.és akkor jött az ötlet, csináljunk egy apartmant, olyat ahova mi is szívesen mennénk. Így született az Onnellinen, aztán Nádfa.


Léleksimogató – Nádfa Apartman

Civil életetek mellett hogyan marad időtök, energiátok a Nádfa vendégeire?

A munka mellet úgy alakítjuk az időbeosztásunk, hogy kellő rálátásunk legyen a színvonal megtartására. Simogatja lelkünk, mikor látjuk a vendégeken, hogy nagy öröm számukra, ha a pihenésüket egy ilyen helyen tölthetik, és ezt sokszor ki is mondják. Már segítséget is igénybe kell vennünk, ahogy kezd betelni a naptár.


Mióta fogadja vendégeit a Nádfa Apartmanok? Mennyi idő telt el az álmodozástól a tervezésen át az első vendég fogadásáig?

A Nádfa Apartman 2023 év eleje  óta fogadja a vendégeket.

Miután sikerült megvásárolni a megfelelő telket, nagy szerencsével, azonnal felkerestük  a régi kapcsolatainkat, az építőiparos múltból. Tervezőt és az összes kivitelezőt megbíztuk a munkával. Én az a fajta ember vagyok, aki alig várta, hogy elkezdődjön az építkezés.  A belső design megálmodásától a bútorok, lámpák felkutatásáig. A színekkel való kísérletezésen át, a glettbeton kivitelezéséig, terasz, járda le- és  a zsindely felrakásáig. A saját időnkből  áldoztunk fel több száz órát, hogy a lelkünk mélyén is úgy érezhessük, igazán jó lett. Így szinte elröpült az 1 év, mialatt elkészült az apartman, és a hozzátartozó kert, jakuzzival és a szaunával.


A Nádfa Apartmanok közvetlenül a holtág egyik partjánál helyezkednek el? Bár a környezete magáért beszél, mégis meg kell kérdeznünk, hogy miért pont Dunasziget és a Szigetköz? Mi a kapcsolódásotok a településsel és a vidékkel?

Közel 17 éve költöztünk először Dunaszigetre, aztán Mosonmagyaróváron laktunk pár évet, és újra kiköltöztünk a Duna partjára.

A szigetköz rengeteg lehetőséget kínál az ide látogatóknak  közel 900 folyó km-en evezhetünk  horgászhatunk és csodálhatjuk a páratlan vízi világot.


Luxus peca a Nádfa Apartmanban

Horgászatot kedvelők miként tudnak hódolni szenvedélyüknek? Milyen feltételekkel és hol lehet pecázni egy jót?

A Szigetközi ágrendszerben minden horgász megtalálja a számára ideális lehetőséget, ahol Állami Horgász Jeggyel tudja kergetni a halakat.

Az Nádfa Apartmannál lévő vízterületen, Területi Jegy váltásával lehet  horgászni, mivel a Kis-Zátonyi Horgász Egyesület kezelésében van a terület. Gazdag halállományát minden évben, ponty, kárász, csuka és süllő telepítéssel pótolják.


Puhányoknak Jakuzzi 😀

Milyen egyéb szórakozási, relaxálási lehetőséggel élhetünk vendégként nálatok?

Téli hidegben a forró szaunázás  után, a megszállottabbaknak  lehetőségük  van megmártózni a hideg, jeges Dunában, a puhányabbak pedig élvezhetik a jakuzzi meleg vizét. 😀

Nyári forróságban ugrálni lehet a stégről, csónakból a hűsítő Dunába. Lehetőség van sup-ozni, tollasozni és pingpongozni a kert puha gyepszőnyegén.

Aktív pihenésre vágyók meglelhetik örömüket a víz adta lehetőségekben mint a kajakozás, kenuzás, a csónakázás, sup-ozás és természetesen horgászhatnak is. Túrázhatnak, kerékpározhatnak az ágrendszert körülölelő erdőkben.


A Szigeten kívül

A környéken rengeteg  a látnivaló. Nektek mik a kedvencek, miket ajánlotok szívesen?

A Nádfa Apartmantól 10 km-re Mosonmagyaróváron található Magyarország Legnagyobb Tudományos Játszóháza a Futura, mint egy Interaktív Természettudományi Élményközpont.

Autóval 20 perc Pozsony mérhetetlenül sok látványossággal. Pozsony több mint 200 éven át Magyar Királyi koronázási város volt, ehhez kapcsolódóan sok-sok történelmi látnivaló és érdekesség fedezhető fel.