fbpx

Kerekerdő Apartmanok***** – Felsőörs

Egy ilyen ezer éves múlttal rendelkező településen biztos rengeteg mesélnivaló akad. Mi azonban most Rátok vagyunk kíváncsiak… meséljetek kicsit magatokról. Kiket tisztelhetünk a Kerekerdő Apartmanok***** vendéglátóiban? Kikkel találkozhatunk egy-egy utazás során?

Az apartmanok kivitelezése és üzemeltetése, mind családi vállalkozásként működik, a Takács Család személyében: Tamás és Melinda, valamint gyerekeik Olivér és Evelin. A tervezéstől kezdve egészen a lakberendezés utolsó szakaszáig minden úgy készült, mintha saját magunknak készítettük volna. Minden vendéget úgy fogadunk, mintha a barátainkat szállásolnánk el, ezért fontosnak tartottuk a személyes kapcsolatot, a kommunikációt már az érkezés pillanatától, egészen a távozásig. Bármiben készségesen segítünk.


Kerekerdő köze… közelében

Központi helyen vagytok, ha a balatoni régióra gondolunk. Nincs olyan forgatag, mint a tó parti városokban. Csendesebb és nyugodtabb a környék, a Balaton azonban csak 3 km. Egy kellemes sétával elérhető. Ez tudatos választás volt?

Lassan két évtizede mi is Felsőörsön élünk és nagyon szeretünk itt lenni, pont az erdő közelsége és nyugalma miatt. Azonban bármikor, ha kedvünk támad csobbanni a Balatonban vagy enni egy lángost percek alatt lent vagyunk a parton. Mindemellett Veszprém közelsége is kedvező, mindössze 7 km. Amikor feljött bennünk az Apartmanok ötlete, nem is volt kérdés, hogy itt szeretnénk megvalósítani.


Hiánypótlás mesterfokon

Mi vezérelt Titeket az idegenforgalom területére? Mi a kapcsolatotok Felsőörssel, ahol megalkottátok ezeket a csodás apartmanokat?

Családunk fő vállalkozása a Generálkivitelezés. Hiánypótlónak gondoltuk az elképzelésünket itt a környéken, egy minőségi prémium apartmankomplexum létrehozása tekintetében. Törekedtünk a legkorszerűbb kivitelezésre, így modern berendezésekkel, nagy fűtött medencével, parkosított udvarral találkozhatnak vendégeink, ahol nagyobb családi, baráti társaság is megszállhat egyszerre, de mégis mindenkinek megvan a privát tere, ha elvonulnának.


Kerekerdő stabil keretek között

Mikor született az ötlet és hogyan formálódott?

Nagyjából két évvel ezelőtt indult az ötlet és a tervezés, 2020 nyarán megkezdődött az építkezés, 2022 májusában pedig szálláshelyünk a Magyar Turisztika Minőségtanúsító Testület által megkapta az ***** csillag minősítést és megnyitottuk kapuinkat a vendégek előtt.


A CSALÁD

A múlt körülveszi az embert egy ilyen történelmi településen. Az apartmanok minden modern technológiával ellátva teszik teljessé a pihenésünket. Hőszivattyús fűtés, klíma, TV, Wifi, fűtött medence. Múlt, jelen és jövő milyen szépen megfér egymás mellett. Ki a fő ötletgazda, vagy a döntéshozó a design és a beépített technológiák terén? Vannak-e további tervek a fejlesztésre?

A fő döntéshozó Tamás, az apukám, főleg ami a kivitelezést és a modern építési technológiákat illeti. Melinda, az anyukám a design kialakításáért volt a mérvadó felelős. Az építőipari munkálatokban, valamint a karbantartásért az öcsém, Olivér vállal szerepet. Én, Evelin pedig az értékesítésért, marketingért és a vendégekkel való kapcsolattartásért felelek.


Kerek számok a Kerekerdő apartmanokban

Egészen 30 főig tudtok vendégeket fogadni, mégsem panzió, hanem teljesen felszerelt ám sokkal meghittebb apartman jelleggel várjátok vendégeiteket? Miért emellett a forma mellett döntöttetek?

A saját utazásainkból inspirálódtunk, szeretünk barátokkal, családdal nyaranta a tengerparton kikapcsolódni és mi is mindig az ilyen jellegű apartman komplexumokat kerestük, ahol van lehetőség megszállni nagyobb társaságok számára, de mégis elszeparáltan, hogy mindenkinek meglegyen a magánszférája is, ha arra van szükség.


Vegyes, színes vendégkör

Mi a jellemzőbb: Több különálló család érkezik hozzátok, vagy inkább több generációs családok, baráti társaságok használják ki, hogy itt kényelmesen elfér mindenki? Együttlétre is ideális, mégis mindenkinek megvan a saját kis külön tere, kuckója, ha egy kis elvonulásra vágyik.

A nyár folyamán mindenre volt példa. Többgenerációs, illetve kisgyerekes baráti családok is szívesen látogattak minket, fele-fele arányban, külföldről és itthonról egyaránt. De jó volt látni, hogy barátságok is szövődtek a vendégeink között az itt tartózkodásuk alatt, valamint az első szezonunk folyamán is már több visszatérő vendéggel találkoztunk.


A fűtött medence egészen varázslatos hangulatot áraszt, ami vendégmarasztalónak nagyszerű, de Ti kerékpártúra szervezéssel is segítitek a kalandvágyókat. Miként zajlik ez a gyakorlatban?

Nagy sikere van a fűtött medencénknek, mindenki élvezettel használta, ha az időjárás éppen nem volt megfelelő egy balatoni csobbanáshoz, vagy még hideg volt a víz, a medencénk mindig 30 fok körüli hőmérsékleten várta vendégeinket a kikapcsolódásra. Apartmanjainktól 10 m-re halad át a kerékpárút, ami összefüggésben áll Veszprém, illetve a Balaton irányába. Összeköttetésben állunk egy kerékpártúrákat szervező fiatalemberrel, így ha valakinek erre van igénye, felvesszük vele a kapcsolatot és a vendégek kívánságainak megfelelően összeállít egy túrát. Szükség esetén segítünk a kerékpárkölcsönzésben is.


Több napra készülj! Kerekerdő programajánló

Az Egyedi Szállásokon igyekszünk segíteni a vendégeknek az aktív pihenést előidézni, ebben a Kerekerdő Apartmanok****** “személyében úgy érezzük, jó partnereket találtunk. A Balaton és a Király kút egyértelmű, hogy kötelező programot ad számunkra, de Ti mit javasoltok a vendégeiteknek? Mi legyen az, amely nélkül el ne induljanak haza, ha először járnak ezen a vidéken?

A Balaton-környék legjelentősebb román-kori épülete Felsőörsön található, a prépostsági Árpád-kori templom. A Forrás-hegyi geológiai bemutatóhely, a Balaton-felvidék felsőörsi lejtőjén található egykori kőnyerő hely, amely nemzetközi jelentőségű földtani, őslénytani, rétegtani érdekességeket vonultat fel. A Király-kúti patak völgyében, aminek az ösvénye az apartmanoktól pár méterre indul, 2,5 kilométer megtétele után egy kanyarban hatalmas, tágas mezőre érkezünk, ahol rengeteg pihenőpad, asztal, kemence, tűzrakóhely és maga a forrás várja a túrázókat.

Alsóörsön, a Somlyó-hegyi kilátót szoktuk ajánlani, ahonnan 17,5 m magasságból csodálhatjuk egyik oldalon a Balaton keleti medencéjét, a másikon az északi partot, a harmadikon a Bakony sűrűjét. Ha valaki aktív kikapcsolódásra vágyna, jó helyszín erre a Balatonfűzfőn található Balatoni Bob és Szabadidőpark, ahol két szuper, összesen 1,5 kilométer hosszú bobpálya. Itt található még a Serpa Kalandpark négy különböző nehézségű kalandösvénnyel, drótkötél-csúszdával, valamint íjászat és mászótorony várja a látogatókat.

Felsőörstől 7km-re fekvő Veszprémben található az ország egyik legszebb állatkertje, ami az év minden napján várja a vendégeket.

Mindezek mellett a környéken a nyár folyamán egymást követik a különböző kulturális, gasztronómiai fesztiválok és programok, többek között: a Palóznaki Jazzpiknik, Balatonfüredi Borhetek, Alsóörsi Sörfesztivál, a minden évben megrendezett Kékszalag verseny, Veszprémi utcazene fesztivál, ősztől pedig a különböző szüreti mulatságok.