fbpx

Farm Glamping – Ráckeve

Pont, amiről szólunk… 🙂

Amikor az Egyedi Szállásokat létrehoztuk volt egy ideánk. Egy álomképünk, hogy milyen szállásokat szeretnénk összegyűjteni. Egészen büszkék vagyunk rá, hogy sokféle stílust, dizájnt, kultúrát tudunk bemutatni és közvetíteni. A Farm Glamping pontosan az a kategória, ami a fundamentuma az Egyedi Szállásoknak. Pontosan ilyen érdekes, izgalmas, különleges, tehát egyedi szállásokat keresünk. (Szerk.)

Egy sátor! Gyakorlatilag erről van szó… Milyen egyszerű és milyen hangulatos! Meséljetek! Miként jött az ötlet, hogy ne a szokványos – akármilyen – fix falazattal rendelkező szállást hozzatok létre?

8 éve vettük meg a tanyát, mindent saját kezünkkel építettünk, szépítettünk a férjemmel, és azóta már a két gyerekeinkkel. Mindig is volt egy elképzelésünk róla, hogy vendégeket fogadjunk, hogy mások is lássák ezt a szép környéket. Eddig fa lombházakban gondolkodtunk, amit egy hirtelen jött ötletből leváltottunk a sátorra. Nagyon gyorsan ki is forrta magát az elképzelésünk, ha már sátor, akkor legyen nagy és kényelmes, így lett a glamping.


A képek, amelyeket megosztottatok sejtetnek még valamilyen épületet. Leírnátok röviden, hogy miként képzeljük el az itt töltött napokat?

A sátor egy saját bejárati kapuval rendelkező elkerített részen áll, egy nagy fa teraszon. Van benne egy franciaágy és egy kihúzható kanapé, a teraszon kültéri bútorokkal. Egy 30 méterrel távolabb áll a különálló épület, amiben van a zuhanyzós fürdőszoba WC-vel, kanapé és fotel a TV szobában, illetve a jól felszerelt konyha. A Farm Glamping területén rengeteg szórakozási lehetőséget kínálunk felnőttnek és gyerekeknek egyaránt.


Védett szabadság

Mi a helyzet az időjárással? Nem féltetek, nem féltek, hogy az időjárás keresztül húzhat egy-egy vendégéjszakát, gondolunk itt egy viharos szélre, vagy zivatarra?

Azt meg kell hagyni tud itt fújni a szél nagyon. Pont, amikor készen lett a sátor, akkor jött az idei legnagyobb szélvihar 45 km/órás széllökésekkel (bár volt itt már nagyobb is), így azonnal le lett tesztelve. Szélálló és esőálló, illetve meleg is, mivel van hűtő-fűtő klíma benne.

Hogyan oldjátok meg a hűtés-fűtés kérdését az egyre szélsőségesebb hőmérsékleti viszonyok között?

A hűtő-fűtő klímával, van napelemünk a tanyán és minden villanyról működik.


Most foglalj! A nyár hamar elszáll…

Télen teljes leállás van, vagy van alternatívátok erre is?

Novembertől-márciusig zárva vagyunk. Érdemes tehát mihamarabb a szállást lefoglalni, hogy még találjunk elérhető szabad éjszakát. 😉


Egyedi élmények – Farm Glamping

Mi is az a Glamping pontosan? Speciális sátorról van szó, vagy ez egy életérzés?

A sátor kialakítása más, mint egy hagyományos sátornál, de szerintem is inkább egy életérzés. Van akinek nem való a sátrazás, de szerintem a glampinget nekik is érdemes kipróbálniuk, mert ezt biztosan megszeretnék.

Ahogy utána olvastunk az e fajta szállásoknak és az egyre növekvő térnyerésüknek, az egyik legfontosabb érv mellettük a környezetre gyakorolt pozitív hatásuk.

Mi egyébként is a tanyán úgy élünk, hogy minél önellátóbbak legyünk, igyekszünk minél kevesebb ökológiai lábnyomot hagyni.

Mennyire számít nomádnak a környezet? “Csak” hagyományos tűzön főzésre, sütésre van lehetőség, vagy vannak más lehetőségek is?

Hát a kényelmi szempontok alapján egyáltalán nem nomád, sőt! Úgy alakítottunk ki mindent, mintha saját magunknak csinálnák, ezért teljesen felszerelt. Illetve van lehetőség a szabadban is grillezni.


Harry Potterék is elférnének a Farm Glamping sátrában 🙂

A tűz serlege c. részben egy kis varázslattal már láttunk csodás sátrakat. Itt mágia nélkül is többen szerezhetünk egyedi élményeket. Egyszerre hány fő tudja igénybe venni a sátorszállásotokat? Mekkora területtel rendelkezhetnek a nálatok vendégeskedők?

A Farm Glamping területén 3 felnőtt vagy 2 felnőtt és 2 gyermek fér el kényelmesen, illetve van kiságyunk is a babák számára. A különálló épületben is van egy kihúzható ágy, ha netán még plusz fő szeretne csatlakozni. Azt fontos tudniuk a vendégeknek, hogy habár van egy elkerített részük, de mi is a tanyán élünk.


Wellness, túrák és sok-sok program

Milyen szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek, programok állnak a Farm Glampingbe érkező aktív pihenést kedvelők számára?

A tanyán van szauna dézsazuhannyal, grill és kerti játékok is. A környék erdős, szántós, ezért lehet kirándulni, sétálni, biciklizni. El lehet menni a Duna partra, illetve a Ráckevei-Soroksári Dunán lehet csónakázni Nekünk is van egy 6 fős motorcsónakunk. Vannak jól felszerelt szabadstrandok, Ráckevén van csúszdapark is.

Távolabbi programok is rengeteg van, pl. Lajosmizsén a Magánzoo, a Richter Safari Park, Szigethalmon a Vadaspark, rengeteg tanösvény, stb.

Ráckevét a vizek városának is szokták hívni. Miket érdemes meglátogatni, milyen látnivalókat ajánlotok Ti személyesen a vendégeiteknek?

Rengeteg lovastanya van a környéken, kirándulóhajóról megnézni a környéket, lehet bérelni kajakot, kenut, csónakot, sup-ot, van szabadstrand, itt van minden szerdán és szombaton a híres csónakos piac, illetve a hajómalom is nagyon érdekes. Horgászásra  is nagyon sok lehetőség van. Idén lesz második alkalommal a Duna-Part Feszt, de egyéb fesztiválok is megrendezésre kerülnek, szinte egész nyáron folyamatosan vannak programok minden korosztály számára.