fbpx

Erdei Házikó Abaliget


Amerre csak nézünk erdő… Jééé, egy Manó!

Az Abaligeti Erdei Házikó híven a nevéhez az erdő közvetlen szomszédságában áll. Mióta élvezhetik az idelátogatók az itt tapasztalható természet adta varázslatos pillanatokat?

  • A Házikó 2021 májusától van nyitva. Ez év februárjában vásároltuk az ingatlant. A Házikó 4 évszakos, ennek köszönhetően nem csak a nyári szezonban, hanem az őszi és téli pihenni vágyókat is szeretettel várjuk.

Erdei környezetben fák között stílusosan fából van még a Vendégkönyv borítója is. 🙂

Mi adta az ötletet a vendégház létrehozásához és miért pont erre a csendes környezetre esett a választásotok? Eredetileg is vendéglátással foglalkoztok, vagy ez inkább hasznos hobbi?

  • A Férjem autószerelő vállalkozó, jómagam pedig könyvelő vállalkozó vagyok. Főállásban nem vendéglátással foglalkozunk, most tanulunk bele mi is. Nagyon élvezzük ezt az új „munkát”, ami teljesen más, mint amit eddig csináltunk és csinálunk még a mai napig is. Hosszú távú terveink vannak a Házikóval; Különböző fejlesztéseken törjük a fejünket: szaunát és jacuzzit építtetünk, valamint a gyermekek számára tervezett játszótér már el is készült. Azért erre a csendes környezetre esett a választásunk, mert mi Orfűn élünk, ami nyáron nagyon zajos (mini Siófok). Azonban ősszel, télen és tavasszal nagyon nyugis és szép. Arra gondoltunk, hogy egy nyugodt helyen lévő házikóban teljesen más a feltöltődés – eredetileg magunknak vettük – de a házat az előző tulajdonosok is kiadták, így amikor megjelentek az első érdeklődők általuk, úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, és mi is kiadjuk. Ennek köszönhetően gyakorlatilag május végére elkelt az összes nyári időpontunk. 😊
Erdő kint és erdő bent! Valóban ERDEI házikó!

Nagyon szimpatikus és hasznos, hogy felhívjátok a figyelmet arra, hogy a vendégházatok a nyugalomra, romantikára és elvonulásra vágyó vendégeket várja, így bulizás céljára nem vehető igénybe. A környéken lévő többi ingaltan, vendéglátóhely esetébe is számíthatunk a 22:00 – 8:00 „csendes időszak” tiszteletben tartására?

  • Igen, az Erdei Házikó közvetlen környezetében nem adnak ki más házat, a szomszédok pedig nagyon csendesek. Ide mindenki pihenni jön, a nyugalom a legfontosabb. Természetesen itt is vannak rendezvények, amik hangosabbak, de ezekre külön felhívjuk a vendégeink figyelmét. Egy nagyobb, hangosabb rendezvény van a Fishing On Orfű, de ilyenkor a Házikót is azok bérlik, akik erre a rendezvényre érkeznek.

A Mecsek nyugati oldala is Magyarország leghosszabb túra útvonalának a Kék Túrának a része és Abaligetet több turistaút is körbeveszi. A ház alkalmas lehet akár 1-2 éjszaka erejéig megpihenni feltöltődni egy kicsit?

  • A Házikót minimum 2 éjszakára adjuk ki. A környéket bejárni, túrázni még ez az idő is kevés.
Dimbes-Dombos környezetben túrázhatnak a természet szerelmesei.

Mit javasoltok az aktív pihenésre vágyóknak? Mit látogassanak meg feltétlenül Abaliget környezetében?

  • Szerintünk a mindenképp látni kell a Cseppkő barlangot és a Denevér Múzeumot Abaligeten. A Mecsextrém Park – kicsiknek és nagyoknak is jó kikapcsolódás. Orfűn érdemes ellátogatni a Malomba, ahol vezetett túrák vannak, valamint barlang túrát is szerveznek. Általában, ha valaki már itt jár akkor Pécs városát is érdemes meglátogatni. Itt a teljesség igénye nélkül említhetjük a következő látnivalókat: Zsolnay negyed, állatkert, TV-torony. Ez utóbbi esetében szép, tiszta időben az egész vidéket be lehet látni. De szívesen ajánljuk a Szigetvári és Siklósi várat is. A gyógyvíz szerelmesei pedig Magyarhertelenden tudnak pihenni.

Az Erdei Házikó weboldalán arról írtok, hogy „a közelben szabadstrand, horgász és csónakkölcsönzési lehetőség” van. Milyen távolságra találhatóak ezek a Házikótól?

  • A háztól gyalog kb. 200 méterre található mindkét tó.

A vendégház közvetlen az erdő szélén található? Milyen hasznos tanácsokkal látnátok el az ide érkező vendégeiteket?

  • Kényelmes cipő, ez a legfontosabb! Itt még nyáron is érdemes meleg ruhával tervezni – egy kiskabát, melegítő ruha – a Cseppkő barlangban egész évben 12⁰C fok van.

A helyszínen van lehetőségünk sütni, főzni, bográcsolni, akár grillezni, de több éttermet is megjelöltök a weboldalatokon. Házhoz szállítás is van a környéken, ha a megpihenni vágyó turisták ki sem szeretnének mozdulni a házból a napi séta után?


  • Ez mind így van.  A háznál minden adott egy jó kis grillezéshez, bográcsoláshoz. Az éttermeket, amik a honlapon vannak mi is kedveljük, csak olyat ajánljunk, ahol mi is szívesen eszünk. A házhozszállítás ezekben az általunk ajánlott éttermekben nem elérhető, de a közelben vannak egyéb olyan éttermek, ahol házhozszállítást is kérhetnek a vendégeink.