fbpx

Élménybeszámoló – Szerelmet hoztunk magunkkal – Szerelmes Tündérlak

Csak tudnám, hogy miért télre időzítették Valentin napot. Oké, oké! Értem én, hogy tél, meg hideg és jajj, de romantische összebújni, bekuckózni és egymás mellett melegedni… na, de mégis. Itt a tavasz, nyílnak a virágok, zümmögnek a méhek, zöldül a táj, egyre többször fürödhetünk a napsütésben és persze egy kellemes hőmérsékletű szabadtéri jacuzziban. Na, igen kérem szépen… erre vágytunk már rég! Helló Szerelmes Tündérlak!

Nem felejtettük el becsomagolni…

Utazásunk célja az Egyedi Szállások kínálatában található Szerelmes Tündérlak Balatonedericsen. Pompás időnk van, és nem győzünk D-vitaminnal töltődni. Érkezésünkor már kellemesen zubog a kültéri jacuzzi, ahonnan a kilátás fenséges. Egyik oldalon a hegy magaslik, amelynek lábánál fekszik a szállásunk, másik oldalon a csodás Balaton. Még persze nem csobbanunk, később leszünk merészek, amikor már sötétedik és talán csillagokat is láthatunk. Ezt az egyedi élményt nem szalasztanánk el, ha lehet. Elfoglaljuk a Szerelmes Tündérlakot… ma mi leszünk a tündérek. Szerelmet hoztunk magunkkal, nem felejtettük el becsomagolni. De, ha véletlenül nem találnánk a sok holmi között, ne ijedjünk meg… szállásunk előcsalja szívünkből az érzéseinket.

Szerelem, mámor és Pálinka? Naná! 🙂

Kipakolás közben a panorámában gyönyörködünk. Elmondhatatlan, ahogy elterül előttünk az ezerszínű Balaton. Most kicsit opálos zöld. Hagyjuk a csudába ezt a pakolósdit, pihenni jöttünk. Az asztalon meglepetés vár vendáglátóinktól. Házi szőlőpálinka. Na, ez menő! Nem sablonos bor, nem a megszokott pezsgő. Pálinka, abból a szőlőből készítve, ami a ház mögött terem. Ezt nevezzük mi egyedinek.

A főhős én vagyok – hamarosan a Szerelmes Tündérlakban

Házikónk kétszintes, így gyorsan feltérképezzük a helyiségeket. Nehéz eldönteni, hogy a felső, vagy a földszinti kilátás ad többet. Mégis van egy momentum, ami számomra a földszint mellett teszi le a voksot. Ez nem más, mint a lábaskád! Nos, igen. Ez a romantika egyik csúcspontja számunkra. Hány filmet néztünk végig otthon összefonódva, ahol a főhős és szerelmese egy ilyen kádban relaxálnak egy akciódús nap után. Erre most itt van előttünk mégpedig panorámával a Balatonra.

Csillogás és csillagok

Egy kellemes sétát követően, mivel alkonyodik, úgy döntünk, hogy felvillanyozzuk magunkat. Szinte szó szerint, hiszen itt annyi fényfűzér, lámpás, és gyertya található, amellyel az egész helyet valóban meseszerű tündér otthonná lehet varázsolni sötétedéskor. Szikráznak a fények, csillogás mindenhol. Bátrak vagyunk és birtokba vesszük a Jacuzzit. Piszok nagy szerencsénk van, mert teljesen kitisztult az ég, így már néhány csillagot sejteni is vélünk. A Balatonban azt szeretjük, hogy itt mintha több csillag lenne az égen, mint otthon. Ha tudunk minden augusztusban is elszoktunk jönni a Balatonhoz, amikor a csillaghullás a legaktívabb. Fürkésszük még egy kicsit az eget, de hűvös van és a Tündérlak melege csalogat minket.

Fázik a lábacskád? Nini, itt egy lábaskád! 🙂

Ó, igen! –  Kellemesen simogató parajdi sóval megfűszerezett vizével felmelegít a benti szabadonálló lábaskád. Tudjátok milyen felemelő érzés a habok és rózsaszirmok között ejtőzni kicsit, míg a szerelmed vacsorára készít valami finomságot a konyhában? Ha nem, akkor már foglalhattok is egy hétvégét a Tündérlakban, mert itt ezt is megtapasztalhatjátok. 🙂 További melegségre vágyva beizzítjuk a kandallót és koccintunk egyet a ház pálinkájával. Természetesen készültünk mi is, így borozgatva hagyjuk sodródni érzéseinket a ropogó tűz mellett.

Minden búcsú nehéz

A reggeli Balaton fenséges látvány. El tudnánk képzelni, hogy minden reggel visszakacsint ránk a csillogó vízfelület. Ma mintha kékesebb lenne a színe. Nem sok kedvünk van kimozdulni, de olyan jó idő van, hogy vétek lenne nem kirándulni egyet a környéken. Nehéz elbúcsúzni a Szerelmes Tündérlaktól, de nyugodt szívvel lépünk ki a kapun, hiszen tudjuk, bármikor visszatérhetünk. További úticélunk az Afrika Múzeum, ami mindig ilyenkor nyitja meg újra kapuit, és gyalogosan is könnyen megközelíthető. Jó kis program, majdnem egy fél napot is elvehet, ha elmélyedünk benne, de mi még romantikázni is szeretnénk. Tudjuk fura lehet mások számára, de mi borzongani is szeretünk együtt, így felderítjük a Fekete kastélyt is. Annyira sajnáljuk ezeket az épületeket. Mennyi csodás élményt lehetne még gyűjteni ezeken a régmúltból itt maradt és magára hagyott helyeken? Na, már tudjuk mire költjük a milliárdokat, amit a lottón nyerünk. Mindenhová romantikus, szerelmes búvóhelyeket varázsolunk, mint szállásunk volt a Tündérlak személyében. 😀