fbpx

Csipetnyi Csoda Vendégház – Alsóörs

Az első dolog, ami szembetűnik a szállással kapcsolatban, hogy nem közvetlen a szálláshoz tartozó weboldalt találunk, hanem egy komplett balatoni élményeket kínáló információs bázist az Élmény Balaton https://elmenybalaton.hu/ „személyében”. Mesélnétek róla, hogy mi a kapcsolódási pont? Mi az indok, hogy egy ilyen weboldalhoz kapcsolódik a szállásotok?

 • Az élménybalaton.hu-t egy olyan site-nak álmodtuk meg, mely kiinduló pontja lehet a Balatonon pihenni, szórakozni vágyó vendégeknek. Egy egyedi modellben ötvözni szeretnénk a szálláshely szolgáltatásokat élményszolgáltatásokkal, gasztro kínálattal, egyedi sporteszközökkel, stb. Az a célunk, hogy a vendégek a legtartalmasabban és magas színvonalon tudjanak kikapcsolódni a Balatonon.

Ezek az általatok kínált élmények közvetlen hozzátok tartoznak vagy egy jól működő partneri kapcsolatról szól?

 • Legtöbb élményelem hozzánk tartozik pl. a vitorlázás, repülés, egyedi sporteszközök, stb., csakúgy, mint a Csipetnyi Csoda. De vannak partnerprogramok is a teljeskörű kiszolgálás érdekében. A jövőben szeretnénk ezt a kört még jobban kiszélesíteni.

Kifejezetten jó érzés volt találkozni ezzel a megoldással, hiszen a legtöbb esetben, amikor szállásokat keresünk, akkor a szállás környezetében lévő programokat is kutatjuk. Így viszont a programok és élmények között találhatunk rá a közelben lévő szállásra. Felmerül a kérdés: Mi volt előbb? – a Csipetnyi Csoda vagy az Élmény Balaton?

 • Ez a tyúk, vagy a tojás tipikus esete. A koncepció régen a fejünkben volt és az egyik ötlet hozza ilyenkor a másikat. És az egész lassan összeáll egy rendszerré. Szeretjük ezt a projektünket, mert kreatív, unikális és mi sem jobb annál, ha az álmainkat tudjuk valóra váltani. Így született a Csipetnyi Csoda és az Élménybalaton is.

Kifejezetten örvendetes ez a koncepció így, hiszen az Egyedi Szállások mellett az oldalunk céljai közé tartozik, hogy Egyedi Élményeket is kínálni tudjunk. Számotokra mi a legkedvesebb balatoni program, amit mindenképpen ajánlotok a hozzátok érkező vendégeknek?

 • Talán a vitorlázás és a repülés, mely saját hobby okán is a legközelebb áll hozzánk. De nagy élményt jelent világújdonság vizisport eszközeink meghonosítása is az országban. Nehéz választani. A jó válasz, hogy egy hetet eltöltve a Csipetnyi Csodában, sok felejthetetlen élmény belefér!

Az az érzése van az embernek, hogy jelen formájában ez még „csak” valaminek a kezdete és ebben jóval több van, mint ami épp megtalálható az oldalon. Mióta foglalkoztok vele és miként szeretnétek fejleszteni? Mik a terveitek?

 • Ezt nagyon jól érzitek! Sok-sok ötletünk van még, melyek már nem csak a tervezőasztalon léteznek, hanem elindítottuk őket a megvalósulás útján. Tervezünk egy élménytematikus kis szálloda létrehozását, saját vízparti és légi bázis kialakítását. Ill. saját gasztro pontot, olyat, ahol mi is szívesen elücsörgünk majd hosszan egy finom kávé és falatkák mellett. Ezek nélkülözhetetlenek lesznek ahhoz, hogy akár nagyobb társaságok, cégek csapatépítéseit is teljes körűen le tudjuk bonyolítani. De a nagyszabású víziókon kívül újabb, pici, eldugott igazi csodaházikókat is tervezünk kivitelezni. A következőt, ha minden jól megy a festői, Balaton felvidéki Óbudaváron. Mert mégiscsak ezek az igazi szerelemprojektek, ahol igazi kis csodákat tudunk alkotni.

A Csipetnyi Csoda épülete, illetve belső dizájnja letisztult és kifinomult ízlésre vall.  Ti magatok álmodtátok meg, vagy így vásároltátok kifejezetten vendéglátás céljából?

 • Köszönjük a dicsérő szavakat, jól esnek! A házikó Minden szegletét mi magunk álmodtuk meg. Így vált egy gazdasági épület igazi Csipetnyi Csodává. Reméljük, hogy a vendégeinknek is átjön, hogy mennyi örömünket leltük az alkotásban, és hogy szívvel lélekkel és kompromisszummentes kivitelezéssel és anyaghasználattal alkottuk meg.

Bár a képek nagyon beszédesek, néhány általános kérdés még felmerül.

 1. Kisállatot vihetnek-e az érdeklődők?
  Bár nagyon állatbarátok vagyunk, de sajnos itt nem tudunk fogadni házikedvencet. De van a terveink között olyan házikó, ahol nem csak „hozott” kisállattal, hanem ott lakó kedvencekkel is lehet majd találkozni.
 2. Egész évben látogatható a Csipetnyi Csoda?
  – Igen, az épület, csakúgy, mint a wellnesház teljes mértékben téliesített.
 3. Ha igen, akkor nappali impozáns ékeként tündöklő kandallót használhatják a vendégek?
  – Természetesen. Mire vágyna télen jobban az ember a hóesésben, mit a lobogó tűzre, a forró szaunára és jakuzzira. Ez mind mind vendégeink kényelmét szolgálja télen is.

Várnak Mindenkit nagy szeretettel télen nyáron egyaránt!

Ahogy a szlogenük is mondja:
EGY TÓ,
4 ÉVSZAK,
VÉGTELEN LEHETŐSÉG!